Verduurzaam je woning in 10 stappen

Je wil je huis verduurzamen. Hoe pak je dit nu aan? Ieder huis is anders en iedere bewoner ook. Wij helpen jou om je huis onbezorgd energiezuiniger en comfortabel te maken zonder grote investering. Met de energiescan brengen we al jouw wensen in combinatie met jouw specifieke woonsituatie in kaart. Op basis daarvan geven wij advies over de te nemen woningverbeteringen voor jouw huis. Deze verbeteringen kunnen wij dan voor jou uitvoeren, controleren en opleveren. Jij hoeft je nergens zorgen over te maken. Ideaal toch?! In 10 stappen geven wij je inzicht in hoe het werkt. Word je enthousiast? Zet dan direct de eerste stap naar een duurzame woning.

1
Je krijgt een account in mijn.woab.nl en activeert deze

Via de online omgeving van mijn.Woab is het mogelijk om eenvoudig informatie uit te wisselen en te uploaden. Als WOAB-klant kun je daar alle persoonlijke informatie met betrekking tot jouw eigen WOAB woningabonnement in terugvinden. 

2
Je vult het intake vragenlijst in

Om inzicht te krijgen in je wensen en de staat van de woning doorloop je een online intake vragenlijst. Dit kost je ongeveer 30 – tot 45 min en is eenvoudig in te vullen.

3
De intake vragenlijst wordt inhoudelijk beoordeeld door onze energieadviseur

Onze EFA adviseur (Energie & Wft financieel adviseur) bekijkt globaal of je wensen haalbaar zijn en doet onderzoek naar de huidige woonsituatie.

4
Onze energieadviseur komt bij jou thuis voor een energiescan

Tijdens het huisbezoek loop je samen met onze energieadviseur door het huis. Hij bekijkt de ruimtes en voert waar nodig tests uit. Op basis van de online intake en het huisbezoek stellen we een maatregelenpakket op en doen we een voorstel voor een passend pakket van woningverbeteringen. Als u een woningabonnement bij ons afneemt is het energieadvies gratis. Bij niet afnemen van een woningabonnement wordt € 400,- in rekening gebracht.

5
Het energieadvies en het kostenplaatje worden met jou besproken

Tijdens een tweede bezoek bespreekt onze adviseur het advies met je. Het advies kan een aantal voorstellen bevatten, bijvoorbeeld één uitgaande van gelijkblijvende maandlasten en één uitgaande van meer wooncomfort voor een klein bedrag met maand extra. 

6
Krediettoets (tenzij je financiert met eigen middelen)

Wij zijn volgens de Wet financieel toezicht (Wft) wel verplicht voor onze investering in jouw woning ook een persoonlijke krediettoets uit te voeren. (Hierin wordt gekeken naar je inkomen, verplichtingen en de financiële historie).

7
De werkzaamheden worden uitgevoerd

Als de krediettoets akkoord is dan vragen we de realisatie bij één van onze partners aan. Over het hoe en wanneer krijg je dan van hen bericht. Als de woning “gereed” is gemeld, volgt de laatste controle en regelen we verder alles voor je in. Vervolgens gaan we de werkzaamheden voor jouw woningverbetering in overleg met jou inplannen en uitvoeren.

8
Er wordt opgeleverd

De voorgestelde verbeteringen zijn uitgevoerd.

9
Het abonnement start

Het Woningabonnement waarvoor je in stap 5 hebt gekozen gaat van start.

10
Eindinspectie

Onze energieadviseur komt voor de derde keer bij je langs om te kijken of alle maatregelen conform afspraak en naar wens zijn uitgevoerd. Wij streven altijd naar een goed resultaat en vinden tevreden klanten belangrijk.

Deelnemer van het eerste uur ziet
maandlasten met € 37,- dalen

Met woningverduurzaming je energierekening en daarmee je maandlasten verlagen, dat is waar WOAB voor staat. Deelnemers van het eerste uur zien nu het resultaat van doorgevoerde verbeteringen en zijn zeer tevreden. Hoe WOAB precies werkt schetsen we aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk.

Mensen gingen je voor