Je huis isoleren en een lagere energierekening

Is jouw woning al geïsoleerd? Heb jij al plannen om jouw huis te isoleren? En weet je wat de beste isolatiemogelijkheden voor jouw huis zijn? Geld besparen door je woning te isoleren. Met als prettige bijkomstigheid dat het ook nog eens beter is voor het klimaat. WOAB woningabonnement helpt jou en geeft handige tips om energie te besparen.

Isolatie tips op maat om energie te besparen? Vraag direct aan

Waarom is isoleren van een woning belangrijk?

Isolatie van je woning zorgt voor meer wooncomfort en ook voor een lagere energierekening. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Naast deze geld besparing en meer comfort is het ook vaak beter voor je gezondheid. Een vochtig en tochtig huis kan de oorzaak zijn van schimmels, huismijt en andere beestjes. Deze kunnen allergische reacties veroorzaken.
Toch is ook ventilatie in je huis zeer belangrijk. Dus laat je goed adviseren over welke isolatiemaatregel geschikt is voor jouw huis. Neem daarvoor contact op met WOAB woningabonnement. 

Wat kan ik isoleren in mijn huis?

Wil je weten of jouw huis goed geïsoleerd is? Check dan eens de isolatie van je gevel, dak, vloer en ramen. Het type woning waarin je woont speelt mee aan in de mate van isolatie van de woning. Je kan je voorstellen dat een rijtjeshuis minder warmte verliest aan de zijkanten beter geïsoleerd is dan een vrijstaand huis. Heeft jouw huis een spouwmuur? Ook het bouwjaar van je huis is belangrijk om te weten. Zo zijn huizen van vóór 1976 bij de bouw niet of nauwelijks geïsoleerd en zijn alleen de nieuwste huizen, die gebouwd zijn vanaf 1992, zijn doorgaans redelijk tot goed geïsoleerd.

Hoe isoleer ik mijn huis en kan ik ook zelf isolatie aanbrengen?

Niet alle aanpassingen om energie te besparen kosten veel geld. Kleine energiebesparings maatregelen kun je ook zelf aanbrengen. Bij isolatie kun je denken aan het dichten van naden en kieren rondom ramen en deuren. Deze kun je dichtmaken met tochtstrips, tochtband, kit of pur-schuim. Zo eenvoudig kan zelf isoleren zijn. Bekijk de 5 tips om zelf te starten met duurzaam wonen.
Voor de grote isolatiemaatregelen kan WOAB woningabonnement jou helpen. Onze isolatie adviseurs geven jou advies en kunnen de isolatiemaatregelen ook voor jou regelen. Ook zijn zij volledig op de hoogte van de eventuele subsidieregeling voor isolatie in jouw woonplaats.

Kan ik subsidie krijgen om mijn huis te isoleren?

Ja, er zijn over het algemeen een aantal mogelijkheden om subsidie te verkrijgen voor het isoleren van je huis. De precieze mogelijkheden veranderen van tijd tot tijd en zijn soms landelijk en soms regionaal. WOAB heeft actuele kennis over al deze subsidies en kan jou advies geven specifiek voor jouw huis en situatie. Meer weten over de actuele subsidies? Neem contact op, wij helpen je graag!

Isoleer en bespaar op je energierekening. WOAB woningabonnement regelt jouw isolatie.

Neem contact op