Zo werkt het woningabonnement

Je wilt comfortabel wonen, de waarde van je huis verhogen én minder energie verbruiken. Hoe pak je dit nu aan? Met het woningabonnement (WOAB) helpen wij jou om je huis energiezuinig en comfortabel te maken zonder investering of extra kosten. Hieronder zie je hoe we dat doen.

Jouw voordelen op een rijtje

1

Maatwerk

Ieder huis is anders en iedere bewoner ook. Het woningabonnement is maatwerk, want met de woningscan brengen we jouw woonsituatie en wensen in kaart. Op basis daarvan geven wij advies over de woningverbeteringen voor jouw huis. Je kunt daarbij denken aan het isoleren van de wanden en vloeren, het dichtkitten van kieren, dubbel glas, zonnepanelen en je cv vervangen door een warmtepomp. Maar ook een waterbesparende douchekop, led-verlichting en een zuinige vriezer. Ook zorgen we ervoor dat je binnenklimaat gezond is, met de juiste ventilatie. Het is niet ons doel om een huis volledig energieneutraal te maken. Dat kán natuurlijk wel, maar jij bepaalt hoe comfortabel je wilt wonen en hoe je wilt bijdragen aan de wereld van morgen.
2

Betaalbaar

Uitgangspunt is dat je woonlasten hetzelfde blijven. Daarom bieden wij het complete pakket (van advies tot realiseren en beheren) aan in een woningabonnement. Je kunt kiezen uit verschillende woningabonnementen, waarbij je voor 10, 15 of 20 jaar verzekerd bent van de beste oplossingen voor isolatie en laag energieverbruik. De subsidie-aanvraag regelen wij voor je en met het bedrag dat je bespaart, betaal je een eventuele lening af. Die lening heeft dezelfde looptijd als de garantietermijn. Wil je vervroegd aflossen, of liever helemaal niet lenen? Dat kan, want ook het betalen is maatwerk. Jij bepaalt of en hoeveel spaargeld je inzet. Tussentijds aflossen is boetevrij.
3

Zeker

We geven niet alleen advies over de techniek en financiën, we voeren ook alle werkzaamheden voor je uit. Net als het onderhoud en eventuele reparaties tijdens de looptijd van het abonnement. We hebben heel veel ervaring met de nieuwste, bewezen isolatie- en installatietechniek en kunnen daarom de berekende energiebesparing voor de lengte van jouw abonnement garanderen. Dit is de prestatiegarantie, een vast onderdeel van elk woningabonnement. Je hebt dus geen enkel risico.
Vraag vrijblijvend aan

Rekenvoorbeeld

150,-
Verbruik voor woningverbetering
85,-
Nieuw verbruik na woningverbetering
65,-
Besparing maandlasten
150,-
Maandbedrag na woningverbetering

Voorgestelde woningverbeteringen

vraaggestuurd ventilatiesysteem
Spaardouche
HR++ beglazing in woonkamer en keuken
PV 15 zonnepanelen
Spouwisolatie
* De besparing van € 65,- gebruiken we om de woningverbeteringen te financieren. Het maandbedrag blijft daardoor gelijk. Je kunt er ook voor kiezen om een deel of alle woningverbeteringen direct uit je eigen zak te betalen en direct te genieten van de lagere maandlasten.